Žaludová káva
Kód: 003Detailní popis produktu
TIP: Na přípravu káv je vhodné použití filtru pro zamezení výskytu drobných částí na hladině nápoje.
Žaludová káva byla starými Slovany ceněna nejen pro svou lahodnou chuť, ale také pro významné dietetické účinky, jimž se přisuzoval vliv na zklidnění a posílení žaludku, jater a sleziny. Byla užívána při střevních těžkostech a poruchách zažívání, při oslabení organismu nebo po nemoci. Obsahuje hodně bílkovin, škrobů a tříslovin a díky hutnému nálevu zasycuje. Dávno před příchodem kávy a čaje do Evropy byla žaludová káva populární hlavně u slovanských národů, o významu žaludů v lidské potravě ale psali již římští klasikové Ovidius a Vergilius.
Příprava: 1/2 - 1 čajová lžička směsi na 1 šálek hotového nápoje. Žaludovku zalijte horkou vodou a nechte 5 - 15 minut louhovat - čím déle, tím intenzivnější žaludová chuť. Žaludovka zanechá jemnou usazeninu, která není na závadu, pro požitek z její chuti doporučujeme nápoj přefiltrovat přes sítko. Možná je i příprava v kávovarech.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ze zahrady |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.2 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.