Žaludová mouka

Kód: 011/MOU 011/MOU2 Zvolte variantu
Neohodnoceno
Značka: Sovičkov
80 Kč 40 Kč od 40 Kč
Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta

Výroba domácí mouky z toho, co se na naší zahradě urodilo. Snažíme se neplýtvat, ba naopak zužitkovat veškerou úrodu. 

Víte že výroba jednoho pytlíčku mouky trvá zhruba týden? Od samotného směru po mletí je to delší čas. Vše se u nás dělá ručně.

K použití mouky se lze inspirovat na internetu.

Čerstvá mouka bude naskladněna v období podzim/zima 2022.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Žaludová mouka je významným zdrojem vitamínů skupiny B a obsahuje také vyšší podíl vlákniny, která je nezbytná pro správnou funkci trávící soustavy. Kromě toho obsahuje také více než 5% nenasycených mastných kyselin, které mají pozitivní vliv na lidský organismus. V porovnání s moukou pšeničnou je žaludová mouka několikanásobně bohatší na draslík, vápník a hořčík.
Použití: Žaludovou mouku je nejlepší přidávat v poměru 1:3 k pšeničné mouce nebo všude tam, kde těstu na chléb, housky , koláče a další pečivo přidá zajímavou chuť a nutriční hodnotu. Žaludovou moukou je mnohdy možné pšeničnou moukou zcela nahradit, například do zeleninových karbanátků, bramboráků, omelet apod. Do bramboráků stačí k 2/3 podílu nastrouhaných brambor přidat 1/3 žaludové mouky. Její chuť vynikne v perníčcích, sladkém pečivu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ze zahrady
Záruka: 2 roky